Search
Close this search box.

Gastronomia Sostenible: nou projecte del Celler de Can Roca i BBVA

Gastronomia Sostenible és el nou projecte del Celler de Can Roca i BBVA, que neix amb l’objectiu de posar en valor i recolzar a petits productors compromesos amb la sostenibilitat.

A partir del mes de Juliol, cada mes els germans Roca, seleccionen els millors ingredients de la temporada i elaboren una recepta que arribarà a la cuina de totes aquelles persones que es facin subscriptors.

Una cistella acompanyada de la recepta i la història de cada un dels productors que hi ha darrere de cada un dels ingredients escollits.

La primera proposta, Joan Roca ha seleccionat unes cuixes i un magret d’Ànec 5 Aglans. Una empresa del Berguedà dedicada a la cria d’ànecs de la raça Ailesbury, caracteritzada per la seva resistència a enfermetats que fan que siguin ànecs no tractats amb medicaments. Una carn amb sabor especial i única degut a la seva alimentació amb pinso, blat de moro i aglans, així com evitant l’estrès i optimitzant el benestar de l’animal.

La recepta també té com a protagonista la cirera picota com acompanyament de l’ànec. Unes cireres que provenen de l’Associació de Cooperatives Valle del Jerte i un vinagre de Cabernet Sauvignon dels cellers Avgvstvs Forum.

El maridatge es completa amb una ampolla de vi seleccionada especialment per Josep Roca, que en aquest cas es tracta del vi Gresa expressió 2012, del celler Vinyes d’Olivardots (Alt Empordà) que practica una agricultura sostenible i respectuosa per obtenir el millor raïm possible que dota els seus vins de personalitat i qualitat.

https://www.bbva.com/es/la-receta-del-mes-de-joan-roca-pato-con-salsa-de-cerezas/

Coneix més a fons el projecte Gastronomia Sostenible:
https://www.bbva.com/es/especiales/gastronomiasostenible/

Vins de l’Empordà a prova de foc i pandèmies a Gastronomia Sostenible:
https://www.bbva.com/es/gastronomia-sostenible-vinos-del-emporda-a-prueba-de-fuegos-y-pandemias/

Desplaça cap amunt