Search
Close this search box.

Gresa expressió 2010 – Vinari d’Or 2018

 

El passat Divendres 5 d’Octubre de 2018 en la darrera edició dels Premis Vinari, Vinyes d’Olivardots, un petit celler de l’Empordà portat per mare i filla, la Carme i la Carlota, aconsegueix el Vinari d’Or al millor vi de guarda de Catalunya 2018 amb el seu vi Gresa expressió 2010.

Un concurs on participen més de 900 referències de 250 cellers de les 12 Denominacions d’Origen de Catalunya.

Gresa, tal com ens explica la Carme: “Va ser la nostra primera creació, el primer vi que vam elaborar al celler, i ara, després de 10 anys produint-lo és una il·lusió que ens el reconeguin com a Millor vi de Guarda de Catalunya”. Per elles, un somni fet realitat.

Tot i això, no és el primer premi Vinari que guanyen, ara farà 2 anys, l’any 2016, van guanyar el Gran Vinari d’Or i millor vi de Catalunya amb el seu monovarietal Vd’O 1.10 (Carinyena 100% en terrer de pissarra). Aquest 2018, ens tornen a sorprendre amb el Gresa 2010.
En tota la història dels Premis Vinari, mai un celler havia repetit primera posició ni guanyat dos Vinaris d’Or, tot un rècord per aquest celler empordanès.

Gresa expressió 2010, és un cupatge majoritari de Garnatxa i Samsó (Carinyena), varietats autòctones de l’Empordà, amb una criança de 18 mesos en bóta de roure francès, que ens mostra elegancia, identitat de les seves varietats vers el territori i amb una evolució en ampolla impecable després de gairebé 8 anys de la seva elaboració.

En els darrers anys, la DO Empordà està destacant per la qualitat dels seus vins, guanyant així 3 Vinaris d’Or dins de les 7 categories premiades, un resultat històric pels vins empordanesos.

Coneix més sobre Gresa: https://olivardots.com/vins/gresa/

Desplaça cap amunt