Search
Close this search box.

La deleïtat femenina, l’expressió d’un territori

Jaime Abel Varón
Sommelier
Revista GiDona – Març 2019

La figura de la dona sempre ha estat present al llarg de la història del vi. Des de l’Antic Egipte i Mesopotàmia a l’Edat Mitjana fins a l’actualitat, la intervenció femenina ha estat de gran ajut i determinant per l’evolució vitivinícola.

La histròria d’aquest celler està protagonitzat per dues dones, Carme Casacuberta i Carlota Pena. Mare i filla, motivades per l’amor i passió vers el vi, es van endinsar en un territorio que ara els embriaga de felicitat.

El poble de Capmany, a l’Alt Empordà, és un paisatge on predomina un silenci que només és interromput pel udols que bufen des del Nord i que anuncien els nouvinguts.

A vista d’ocell veiem Vinyes d’Olivardots, que ara dormen en aquesta petita planura arracerada per un turó.

Un camí molt estret i engalanat de carinyenes centenàries ens condueix al celler, que vigila el somni hibernal de les vinyes més joves. Truquem a la porta i ens rep la Carme Casacuberta. en veure-la, penso que és l’hora de desempolsar un vell record.

Fa us quans anys que conec a la Carme, fou una de les primeres persones que em va encomanar la passió pels vins de l’Empordà…

 

Llegeix l’article complet al següent link:
https://es.calameo.com/read/001199664677696421827

Desplaça cap amunt