Search
Close this search box.

Mayte Martín i «les dones del vi», la millor collita

Monvinic acull una emocionant vetllada amb la cantaora flamenca i vuit dones elaboradores de vi

Aquesta setmana, Monvínic va superar aquella mítica vetllada de 2014 i ho va fer gràcies a les paraules i al treball de vuit dones del vi català, així com a la veu de la cantaora barcelonesa Mayte Martín. Napoleó va tornar a perdre, aquesta vegada, el van guanyar les dones a través de la seva sensibilitat, que tot va impregnar aquella nit: les seves paraules, els seus vins i la música.

Carme Casacuberta de Vinyes d’Olivardots, també empordanesa, va pujar a parlar del Vd’o 1, una carinyena del 2012. «Va ser llavors quan vaig saber que volia expressar tot el que sentia, a través del vi que sortiria dels seus raïms», i ho va aconseguir. Mayte va seguir amb una altra soleá, però «més rústica, més aspra», com el vi de Casacuberta. Tremoli Napoleó en escoltar i provar els sentimients d’una dona.

On eren ficades totes les dones que ara surten de sota les pedres?, es pregunten molts atònits. Donant a llum, cuinant, munyint, pasturant, escrivint, tenint cura, alletant, treballant sense paga, fent comptes per arribar a final de mes, cantant cançons de bressol, explicant contes, creant vins i vides, apedaçant pantalons i ànimes. Podem recordar el passat, però no ancorar ni viure-hi. No importa on eren. Són aquí. Som aquí. I poder celebrar-nos, escoltar-nos i provar-nos, és reconfortant per a l’ànima, després de tantes batalles, tanta violència i tant silenci. L’última edició de Monvínic Experience és tan sols una petita prova.

Llegeix tot l’article complet: https://www.abc.es/espana/catalunya/gente-estilo/abci-mayte-martin-y-mujeres-vino-mejor-cosecha-201811251920_noticia.html

Desplaça cap amunt