Search
Close this search box.

Rosa d’Àmfora 2018 millor vi Rosat i millor varietat recuperada de la Guia de Vins de Catalunya 2020

El passat dilluns 4 de Novembre de 2019, es va celebrar al World Trade Center de Barcelona, la dotzena edició de la festa dels Millors vins de la Guia de Vins de Catalunya 2020.

Amb més de 1.400 vins tastats a cegues, a la festa hi van participar 114 cellers que van obtenir puntuacions per sobre de 9,50 punts, tots ells determinats per tres eixos a l’hora de tastar: que el vi sigui de varietat/s tradicionals catalanes, que el vi sigui fidel a la varietat o matèria primera i no patir excés d’aromes terciàries de criança.

L’acte, conduït per Fel Faixedas, acompanyat dels seus autors Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, i els nous membres de l’equip de La Guia, Romina Ribera i Carles Xuriguera, van atorgar els premis als vins millors puntuats de tota la Guia de Vins de Catalunya 2020

El celler Vinyes d’Olivardots, rep el premi al Millor vi Rosat de la Guia, al seu vi Rosa d’Àmfora 2018, una Carinyena Roja 100% amb llarga maceració pel·licular i elaborada en àmfores de terrissa.

El mateix vi, li atorguen un segon reconeixement al Millor vi de varietat recuperada de Catalunya, la Carinyena Roja o Gris. Una varietat autòctona empordanesa que es va perdre i actualment trobem en perill d’extinció. Una varietat que només en tenim registrades 3,75ha en vinyes velles i 2ha en vinya jove a l’Empordà i unes 2ha a França però no en tenim coneixement de la seva existència a ninguna altre regió vitícola del món.

Vinyes d’Olivardots, en una vinya vella de Macabeu, va trobar aquesta varietat barrejada i va apostar per vinificar-la sola 100% per descobrir la seva puresa. Actualment, van reempeltant poc a poc els sarments de la vinya vella en vinya jove per augmentar la superfície dins la regió i recuperar aquesta varietat perduda.

Desplaça cap amunt