Search
Close this search box.

5 DONES DEL VI, SOM NOTÍCIA AL DIARI ARA

cinc dones del món del vi

D’esquerra a dreta: Anna Espelt, Anna Vicens, Marta Pedra, Carme Casacuberta i Laura Masramon al Celler Espelt de Vilajuïga. Foto de Carles Palacio i Berta.

Recentment, el Diari ARA va posar de relleu cinc dones excepcionals que estan deixant empremta en el món del vi. Aquestes pioneres estan transformant el panorama agrícola, vitivinícola i de la sumilleria, i les seves veus han ressonat a través de les xarxes socials, convertint-les en les protagonistes de la notícia més destacada de la setmana. Jordi Carreras, amb encert, les va reunir per compartir les seves narratives i valents aportacions en un article que estem més que orgulloses de presentar-vos.


Anna Espelt: Des del Celler Espelt, situat a la Denominació d’Origen Empordà, porta una perspectiva única al món del vi. Comenta que “Al món del vi sempre hi ha hagut dones, però eren al costat o al darrere”. La seva passió i determinació estan forjant una nova via per a les dones en aquest sector.

Marta Pedra: Amb les arrels ben arrelades a la vinya del celler La Vinyeta (DO Empordà) i Vins de Pedra (DO Conca de Barberà), confessa que “La gran estima de casa sempre havia estat la vinya, i això va fer de gota malaia en mi”. El seu amor per la terra es tradueix en els seus vins, que reflecteixen una dedicació infrangible.

Carme Casacuberta: Propietària, enòloga i viticultora del celler Vinyes d’Olivardots, recentment ha fet història al ser escollida com la primera presidenta de la DO Empordà i la tercera dona a Catalunya a presidir una DO, actualment. Amb una visió clara i una passió inigualable, està liderant el camí cap a la igualtat de gènere en aquesta indústria.

Anna Vicens: Com a presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, destaca la diferent sensibilitat que les dones aporten a l’art de la degustació. La seva influència està canviant la manera en què percebem i gaudim del vi.

Laura Masramon: és una sommelier que està conquistant terreny en aquesta disciplina. Observa com la figura de la dona en un celler pot marcar una diferència tangible en el producte final, subratllant la importància de la diversitat en aquesta indústria.

Aquestes cinc dones estan obrint camí, desafiant estereotips i demostrant que el món del vi és un terreny on la passió, la determinació i la sensibilitat femenina tenen un lloc destacat. El seu llegat ens inspira i recorda que la igualtat de gènere és una fita que es pot aconseguir en qualsevol indústria. Estem més que agraïdes per aquesta oportunitat de conèixer-les i compartir les seves històries. Esperem que aquestes dones extraordinàries continuïn brillant en el món del vi i que serveixin d’inspiració per a futures generacions de dones sommeliers, enòlogues, viticultores i líders en aquest camp.

 

Premsa:
Article Diari ARA

Tens ganes de coneixe’ns i provar els nostres vins? Visita’ns!
Vinyes d’Olivardots

Desplaça cap amunt