Search
Close this search box.

sostenibilitat

FITOTERÀPIA

A Vinyes d’Olivardots, el nostre compromís amb una viticultura ecològica i sostenible, ens porta a utilitzar mètodes naturals per protegir i cuidar les nostres vinyes. Sota els principis de la biodinàmica, ens enfoquem en l’ús de la fitoteràpia com a mitjà per prevenir i tractar les possibles malalties que puguin afectar els nostres raïms.

Llegir més

Llegir menysAmb un profund coneixement sobre les plantes medicinals, recol·lectem al voltant del celler aquelles espècies més eficaces, i a través d’un procés de cocció o fermentació, extraiem els principis actius que ajudaran a protegir les vinyes.

Treballar amb fitoteràpia i agricultura biodinàmica ens ajuda a preservar l’equilibri natural de l’ecosistema vitícola i la seva connexió amb la terra a través de plantes que curen plantes.

ANIMALS

De Novembre a Març, durant els mesos de repòs dels ceps, és el torn dels nostres animals. L’equip d’ovelles de Vinyes d’Olivardots inicia la pastura per les diferents finques segant herbes i flors de les cobertes vegetals i a la vegada fertilitzant els sòls de manera natural amb els seus fems.

Simbiosi ovella – vinya – sòls són l’harmonia que es tradueix en els raïms en forma de qualitat i expressió autèntica del seu terrer.

COMPOST

A Vinyes d’Olivardots reciclem tot el que generem i ho fem en gran part mitjançant el compostatge.

Llegir més

Llegir menys

Des dels residus de verema com les pells del raïm i els respons que resulten del procés d’elaboració i premsats, fins a sarments de poda i fems de les nostres ovelles i gallines quan netegem els seus estables. Una combinació de materials orgànics alguns rics en base Carboni i altres en base Nitrogen, que durant 12 mesos compostem fins a transformar en un humus ric i fèrtil que retornarem a les nostres vinyes afavorint a l’equilibri de nutrients, augmentar la matèria orgànica i millorar la capacitat de retenció d’aigua tot tancant el cicle de vida de la vinya.

Llegir més

Llegir menys

Quan les ampolles de vi de Vinyes d’Olivardots arriben al final de la seva vida útil, ja sigui en tastos, visites al celler o fires, nosaltres no les veiem com a residus, sinó com oportunitats per a una nova vida. Les transformem en safates, plats o bé gots que tindran una reutilització al dia a dia.

RECICLATGE D’AMPOLLES DE VIDRE

Però el nostre compromís amb la sostenibilitat va més enllà, i tot el packaging que envolta els nostres vins i productes reciclats també busquem que segueixin la mateixa filosofia i tinguin la certificació FSC.

I és que el reciclatge no és només una tasca, sinó una manera de viure i treballar de manera conscient i sostenible.

RECICLATGE DE CO2

L’empremta de Carboni és una problemàtica global amb la que tots en mesura del possible hem de col·laborar, i en un celler la verema és un moment crític de màxima producció d’aquest gas degut a les fermentacions dels vins.

Llegir més

Llegir menys

Des dels nostres inicis vam implementar una mesura innovadora per interconnectar dipòsits en fermentació entre ells i reaprofitar el diòxid de carboni per innertitzar entrades de raïm o bé maceracions post-fermentatives de dipòsits contigus.

Volem ajudar i posar el nostre granet de sorra en la lluita contra el canvi climàtic.

ENERGIA SOLAR

Compromesos amb la sostenibilitat i preservació del medi ambient, el celler Vinyes d’Olivardots funciona amb energia verda que aconseguim a través del sol. L’any 2018 vam implementar un sistema de panells solars per generar electricitat neta i bateries d’emmagatzematge per poder-la utilitzar durant la nit o dies núvol, d’aquesta manera dia a dia poder realitzar totes les feines de la bodega amb energia renovable.

Desplaça cap amunt