Search
Close this search box.

Neix una nova iniciativa: Empordà als Aparadors

EMPORDÀ ALS APARADORS ÉS UNA CAMPANYA QUE NEIX PER AJUDAR A DINAMITZAR EL COMERÇ DE LA COMARCA DE LALT EMPORDÀ

En el context de la crisi econòmica generada per la pandèmia de la Covid-19, setanta comerços de sis municipis diferents i trenta productors locals gastro-alimentaris empordanesos, s’alien per guanyar visibilitat.

Explica la Presidenta del Consell Comarcal Sònia Martínez, “Aquesta campanya arriba per donar una alenada d’aire fresc als comerços de la nostra comarca. Ajuntaments i associacions de comerciants s’han bolcat per, tots junts, tirar endavant aquest petit projecte que vol fer grans coses. Empordà als aparadors vesteix de gala els nostres aparadors per atraure nou públic als nostres comerços, però també per divulgar el nostre patrimoni i els nostres productors. Comprar productes kilòmetre zero significa ajudar-nos mútuament.

La campanya ha tingut una durada d’un mes, des del 20 de Novembre al 20 de Desembre, amb uns resultats positius en les dues àrees on s’ha centrat l’activitat:

– Els aparadors de les botigues on hi havia uns vinils amb una foto patrimonial emmarcant un producte local

– Les xarxes socials on s’ha fet una difusió de l’activitat i un concurs de fotografies patrimonials on es sortejaven lots amb productes dels mateixos productors km0.

Ahir va finalitzar l’acció organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà juntament amb els ajuntaments de Castelló d’Empúries, l’Escala, Figueres, la Jonquera, Llançà i Roses, i la col·laboració de 10 associacions de la comarca, amb una valoració segons la Presidenta Sònia Martínez:
“el balanç d’aquesta iniciativa és molt positiu, tot i que ha estat marcada per les restriccions de mobilitat que han impactat negativament en una campanya comercial molt important per al sector. Esperem que aquest missatge de foment del consum en el comerç local s’hagi instaurat, ja que els botiguers i productors de proximitat passen per moments molt difícils.”

Donem les gràcies a iniciatives com aquesta que aporten el seu granet de sorra per ajudar a petits productors i botigues a tirar endavant vers la tràgica situació que estem vivint.

Desplaça cap amunt