Search
Close this search box.

NOVA ANYADA DEL FINCA OLIVARDOTS GROC D’ÀMFORA 2023

Gamma Finca Olivardots

Estem molt contents de presentar-vos la nova anyada del Groc d’Àmfora 2023, un dels nostres vins més joves de la gamma Finca Olivardots.

Parlem d’un vi de varietats autòctones de l’Empordà com són la Garnatxa Blanca, la Garnatxa Roja, el Macabeu i la Carinyena Blanca.

L’elaboració d’aquest vi es fa a través d’àmfores, un recipient de fang que no aporta cap classe d’aroma ni gust al vi i que juntament amb la microxigenació de la paret fa que es concentrin molt més els pròpis aromes de les varietats. El fet que sigui un recipient rodó fa que els llevats de la fermentació, és a dir, les lies, es mantinguin suspeses de manera natural i el resultat en boca tingui molt més volum, sigui més untuós i tingui un final salí i mineral provinent de la pròpia àmfora.

Us deixem algunes recomanacions a l’hora de tastar i maridar aquest vi

  • El Groc d’Àmfora, és un vi fresc, amb aromes de fruita blanca i cítriques i amb uns tocs florals. En boca hi trobem una acidesa marcada però untuosa, amb un postgust llarg salí i mineral. Recomanem maridar aquest vi amb marisc o anxoves, patés, formatge cremós i fins i tot pernil salat.

La Gamma Finca Olivardots neix en unes vinyes velles de 80 anys en envàs a uns 100 metres d’altitud a la zona de l’Alt Empordà. Totes les vinyes treballades de forma ecològica i biodinàmica respectant així el procés de la naturalesa buscant la màxima expressivitat i caràcter de la identitat d’aquell ecosistema amb espais naturals protegits.

L’Empordà és terra de garnatxes i carinyenes que són les varietats autòctones d’aquest terreny. Hem apostat per recuperar la varietat Garnatxa Roja també coneguda com a Lledoner Roig i d’aquesta manera preservar l’autenticitat del territori.

Fes clic aquí i aprofita un 10% de descompe en la teva primera compra!

Més informació sobre el vi blanc

  • Us deixem un article que parla de l’elaboració del vi blanc, la seva evolució i diferents característiques que creiem que seran del vostre interès!
  • La temperatura òptima per tastar vins blancs és entre els 8º i els 10º graus, d’aquesta manera apreciarem totes les notes aromàtiques i gustatives d’aquelles veritats. Aquí us deixem un enllaç per veure diferents temperatures segons la varietat, el tipus d’elaboració i criança, categories entre d’altres.
  • La Guia de Vins de Catalunya 2024 ha qualificat com a millor vi blanc de la DO Empordà el nostre Vd’O 9 d’anyada 2020. Premsa: Diari La Vanguardia

Desplaça cap amunt