Search
Close this search box.

VINYES D’OLIVARDOTS SURT A DOS REPORTATGES DE TV3

Tv3 Comarques

9 de Gener del 2023, Vinyes d’Olivardots surt al TV3 Comarques com a celler referent de la D.O. Empordà després d’haver obtingut la distinció de Vi de Finca Qualificada.

En aquesta mateixa notícia fan referència a les diferents i també difícils anyades que, des de fa 10 anys, estan patint els viticultors i enòlegs de la D.O. per culpa de l’extrema sequera i l’augment dels animals salvatges.

Concretament, a la D.O. Empordà hi ha hagut una collita de raïm del 8,63 milions de kg la darrera dècada, a diferència d’aquest 2022 que hi ha hagut 7,96 milions de kg, això fa referència a una caiguda del 7,8 % per culpa de les sequeres extremes que pateixen els ceps.

Tot i aquests fets, els enòlegs de manera positiva, concorden en què aquest any es preveu un any d’alta qualitat del vi tot i que la quantitat sigui menor.


A més a més, aquest any, a Vinyes d’Olivardots (Alt Empordà, Capmany) ens han atorgat el premi a VI DE FINCA QUALIFICADA amb un dels vins de la col·lecció « Varietals de Terrer » l’Vd’O 2 : 100% Carinyena Negre en un terroir de sorra.

És el 14è vi qualificat de tot Catalunya amb aquest premi i també el 1r vi de la D.O. Empordà amb aquesta distinció de prestigi.

Aquest vi, provinent d’una parcel·la centenària (1909), amb el nom de l’Hort den Riera, vinya de la qual sempre han apostat per l’expressió d’aquesta varietat i del seu territori, així com el treball de les enòlogues Carme i Carlota per a tenir cura fins a l’últim detall per poder assegurar la qualitat d’aquest vi.

Recordem que aquesta distinció es dona als vins que tenen una antiguitat de més de 10 anys a la D.O. Empordà. Que tenen una trajectòria de prestigi i qualitat al mercat en la última dècade, que valora vinya i viticultor, trajectòria i celler.

Alba Balcells, directora de l’INCAVI comenta que: “Totes les grans regions vitivinícoles del món tenen els seus vins insígnia. És per això que la distinció Vi de Finca Qualificada, pot suposar una visibilitat  molt alta a nivell de tot el potencial i tot el valor que té el vi Català, en el seu conjunt.”

També, Carme Casacuberta ha participat a l’entrevista del programa de Tv3 “Tot es Mou” juntament amb l’enòleg Eudald Massana, Alt Penedès amb el vi “l’Avi Ton” per a explicar el vi insígnia i esmentar els dos premis atorgats.

Premsa:
Govern de Catalunya
Diari de Girona
La Vanguardia
Diari Ara
Nació Digital
El Gerió Digital
Vinassos
Gastro Talkers

Tens ganes de coneixe’ns i provar els nostres vins? Visita’ns!
Vinyes d’Olivardots

Desplaça cap amunt