Search
Close this search box.

ELABORACIÓ

VEREMA MANUAL

A Vinyes d’Olivardots, donem una gran importància a la qualitat del raïm que utilitzem per elaborar els nostres vins. És per això que cada any, durant el període de verema, tot l’equip del celler ens dirigim a les vinyes amb cura per realitzar la recol·lecció manualment amb tisores. Un a un, tallem i fem una primera selecció dels gotims que es troben en òptimes condicions de maduració i salut, descartant tots aquells que no compleixin els nostres estàndards de qualitat.

Llegir més

Llegir menys

Delicadament, els col·loquem en petites caixes reixades de 10kg que ens permeten preservar la integritat dels raïms, evitant pressions excessives i assegurant que arribin en el millor estat i la màxima rapidesa possible a la bodega.

Aquesta atenció als detalls en el procés de collita és fonamental per garantir la qualitat i l’autenticitat dels nostres vins.

TAULA DE SEL·LECCIÓ

El primer que fem quan el raïm arriba al nostre celler és la maceració en fred. Descarreguem les caixes del tractor i ben apilades les posem a una càmera frigorífica a una temperatura d’entre 2-4ºC.

Llegir més

Llegir menys

Aquest primer xoc tèrmic ens permet tenir més complexitat al seu perfil organolèptic i augmentar la duresa del gra per la seva posterior manipulació.

Passades 24-48h, caixa per caixa s’aboca a la taula de selecció on mitjançant l’ús de vibracions suaus, els raïms es distribueixen per la taula i l’equip de Vinyes d’Olivardots revisem detalladament gra a gra per eliminar les baies sobremadurades, les que presenten alguna malaltia o defecte, així com altres elements indesitjables que puguin afectar la qualitat dels nostres vins. Procés fonamental per mantenir la qualitat del raïm i poder obtenir la màxima excel·lència en l’elaboració; una tasca que requereix de gran habilitat i atenció als detalls.

CRIANÇA EN ÀMFORES

A Vinyes d’Olivardots, ens agrada abraçar les tradicions antigues i donar-los un toc modern. L’any 2013, vam decidir recuperar una tècnica d’elaboració, guarda i transport de vins típica de l’Empordà amb més de 3.000 anys d’història: l’ús d’àmfores de terrissa.

Llegir més

Llegir menys

Aquesta pràctica ancestral ens permet connectar amb les arrels de l’elaboració del vi i aportar un toc únic als nostres productes, ja que els porus de l’argila permeten una microoxigenació controlada, afavorint la concentració aromàtica dels vins i a la vegada mantenint la seva frescor.

Realitzem tant la fermentació i com criança de 4 mesos en els nostres vins blancs i rosats buscant puresa, mineralitat, equilibri i untuositat.

CRIANÇA EN BOTES

Després d’una fermentació llarga, en la qual els raïms han estat en contacte amb les seves pells per aconseguir una extracció òptima de color, aroma i tanins, procedim a un premsat suau i respectuós amb la premsa vertical.

Llegir més

Llegir menys

Seguidament movem el vi a botes de roure francès de diferents dimensions seleccionades amb cura per aportar subtils notes de fusta que complementin i enriqueixin les característiques del vi durant la seva criança. I on després d’un temps aproximat de 10 – 18 mesos finalment els nostres vins estan llestos per ser embotellats i compartits amb els amants del vi.

Cada gota captura l’essència de la nostra passió, dedicació i amor per la terra, la vinya i el procés d’elaboració artesanal.

Desplaça cap amunt