Search
Close this search box.

La gelada primaveral més forta dels últims anys a l’Empordà

Les temperatures cauen en picat provocant una gelada important a Capmany la nit del 7 al 8 d’Abril

La passada nit del 7 d’Abril a la matinada del dia 8 d’Abril a Capmany, un petit poble de l’Alt Empordà, hi va haver una devallada molt forta de les temperatures durant tota la nit, la baixada més forta dels últims anys.

A Vinyes d’Olivardots treballem amb el calendari de Maria Thun i ens marcava que seria una nit perillosa de molt de fred, així doncs vam decidir avançar-nos i ruixar aquell mateix vespre Valeriana amb Ortiga a les vinyes, per pujar la temperatura de les plantes uns 2ºC (efecte que fa la Valeriana). Tot i això no va ser suficient, les temperatures van caure sota zero des de la 1 de la matinada fins a les 5 de la mateixa. Un total de 4 hores seguides amb temperatures negatives i un pic de -1,8ºC que van provocar gelades importants al cultiu de la vinya.

Taula de l’estació meteorològica més propera a Capmany (Cabanes):

Taula evolució temperatures matinada 8 d’Abril 2021

La vinya es trobava en fase de creixement inicial, on els brots tot just començaven a desplegar les fulles, una de les fases més sensibles a les glaçades, pel que l’afectació a la zona va ser considerable i es van perdre molts futurs brots. Fet que possiblement afectarà a la producció de la propera verema 2021 que ja s’acosta.

Desplaça cap amunt