Search
Close this search box.

VD’O 2, OBTÉ LA DISTINCIÓ “VI DE FINCA QUALIFICADA”

Antoni Pena, Carme Casacuberta i Carlota Pena, a l’entrega del distintiu VI DE FINCA QUALIFICADA.

Dilluns 13 de desembre, el celler Vinyes d’Olivardots, situat a Capmany (Alt Empordà) obté la distinció “VI DE FINCA QUALIFICADA” amb el vi Vd’O 2, essent així el 13è guardonat amb aquesta distinció i el primer de la D.O. Empordà.

Es tracta del màxim reconeixement que pot aconseguir un vi català, una garantia de treball continuat a la vinya i de l’esforç, la constància i l’exigència dels cellers que l’assoleixen.

Carme Casacuberta i Carlota Pena, enòlogues i viticultores, així com mare i filla, responsables de Vinyes d’Olivardots, han rebut el diploma de mans de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, Teresa Jordà, i de la directora de l’INCAVI, Alba Balcells, en un acte que ha tingut lloc al Palau Pedralbes (Barcelona) i on també s’ha fet l’entrega dels diplomes als altres 12 vins que ja comptaven amb aquesta distinció.

D’aquesta manera, Catalunya compta amb 14 Vins de Finca Qualificada de 6 DO territorials diferents. Concretament, 4 vins de la DOQ Priorat (Clos Mogador; Mas de la Rosa; Clos Fontà i Coma Blanca); 5 vins de la DO Penedès (La Scala; Le Havre; Vinya Gigi; Vinya Palau i Avi Ton); 2 vins de Pla de Bages (3.9 i Arnau Oller); 1 vi de la DO Montsant (Teixar); 1 vi de la DO Terra Alta (Mas Edetària Selecció); i 1 vi de la DO Empordà (V d’O2).

Els 5 requisits més destacats per ser un Vi de Finca Qualificada, d’entre d’altres, d’excel·lència i compromís amb el territori:

-Antiguitat mínima de 5 anys en el registre de la D.O. amb un rendiment de producció de vinya d’un 15% inferior a l’establert per la D.O. i una nota superior del comitè de tast.

-El propietari de les Vinyes ha de coincidir amb el del celler, i l’elaboració del vi s’ha de fer en un celler situat a la mateixa finca o propera.

-El vi es produeix en un entorn específic, amb unes característiques edàfiques i microclimàtiques pròpies.

-El celler compta amb una trajectòria de prestigi i qualitat en el mercat per un període de 10 anys o més.

-S’estableix una traçabilitat específica integral des de la producció a la comercialització.

El Vi de Finca Qualificada (VFQ des de 2022)  Vd’O 2, és un vi de vinya única 100% carinyena negre. Forma part de la nostra col·lecció  “Varietals de Terrer”, i prové d’una vinya centenària del 1909, amb un terrer de sorra al municipi de Capmany i situat a 90m d’altitud respecte el nivell del mar orientada al nord-est.
La verema es fa de forma manual i en la seva elaboració s’utilitza la tècnica de pigeage per extreure amb delicadesa la gran personalitat d’aquesta varietat, una maceració llarga seguida d’un premsat suau amb premsa vertical i posat per gravetat amb barriques de roure francès on  un romandrà durant 16 mesos.

Vd’O 2, amb l’etiqueta de Vi de Finca Qualificada

Premsa:
Govern de Catalunya
Diari de Girona
La Vanguardia
Diari Ara
Nació Digital
El Gerió Digital
Vinassos
Gastro Talkers

Tens ganes de coneixe’ns i provar els nostres vins? Visita’ns!
Vinyes d’Olivardots

Desplaça cap amunt