Search
Close this search box.

GAMMA ETHÈRIC – Vinyes d’Olivardots

Cos eteri, cos subtil a l’ull nu que envolta el cos físic intercanviant energies pel flux de vida

GAMMA ETHÈRIC

Ethèric neix de la Finca dels Quadrons, una de les poques parcel·les amb orientació nord i en terrasses envoltat de bosc, una finca única de Carinyena Negra mostrada en dos colors, un vi negre i un blanc de noirs. Aquest darrer a més a més brisat amb les pells de les poques plantes de Carinyena Blanca que trobem barrejades en aquesta vinya de 90 anys.

“Un enòleg és un artista que s’expressa a través dels vins, amb la línia de vins Ethèric vull mostrar la meva manera de veure l’Empordà” Carlota Pena

ETHÈRIC – CARINYENA NEGRE 2019

Elegància, sedositat i equilibri.

Neix d’una vinya vella de 90 anys, els Quadrons. Una parcel·la situada a Capmany de terreny granitic sorrenc, formada per terrasses i envoltada per un bosc de pins fent que sembli un amfiteatre. Seguint els principis de la Biodinàmica, la verema és en forma manual tinguent així la màxima cura del raïm.

Fermentat en bóta oberta de roure francés amb la seva pròpia rapa i posteriorment fa una criança de 12 mesos en barrica austríaca.

NOTA DE TAST

Color cirera de capa mitja

Aromàticament predomina una frescor de fruita vermella, notes de flor de violeta i cítric de pell de taronja.

En boca percebem fluïdesa, equilibri i sedositat, però també volum que va acompanyat de una acidesa constant i un final profund i llarg.

Premsa: segons la Guía Parker, l’anyada de l’Etèric 2019 va obtenir 94 punts.

ETHÈRIC – BLANC DE NOIRS 2021

Delicadesa, sensualitat i elegància.

De la mateixa Finca els Quadrons us presentem l’Ethèric Blanc de Noirs. Dels pocs ceps de Carinyena blanca que hi trobem, elaborem aquest brisat tan especial. Seguint els principis de la Biodinàmica, la verema és en forma manual tenint així la màxima cura del raïm.

Amb una premsada molt suau, extraiem el primer most de la Carinyena negre. Posteriorment, dins un dipòsit d’acer inoxidable fa la fermentació durant vuit mesos juntament amb les lies de la Carinyena blanca aplicant la tècnica del battonage. Tot seguit passarà dos anys en ampolla fent la seva criança.

NOTA DE TAST

Color groc palla amb notes ocres.

Aromàticament parlem de flors blanques, el maracuyà, la pell de llimona. Si deixem que s’expressi, apareixen notes de fruita com l’albercoc.

En boca percebem una acidesa cítrica, frescor, mineralitat causat pel treball de lies, un llarg post gust final salí, sedós i equilibrat.

Fes clic aquí i obtindràs un 10% de descompte en la teva primera compra!

ESSÈNCIA dolça

La passió pels vins ens porta a voler recuperar tècniques d’elaboracions de vins dolços empordanesos.

Collim la Carinyena Blanca i la Garnatxa Roja en el seu punt òptim de maduració i posteriorment l’estirem sobre un llit de palla seca per a que es deshidrati i generi un punt de botrytis.

Després premsem i deixem que arranqui a fermentar el most amb llevat autòcton i espontani.

Un cop començada bullim una part del most i el reduïm fins a obtenir un caramel que posteriorment utilitzarem per afegir de nou al most fermentant, i d’aquesta manera parar la fermentació dels llevats per excés de sucre i fatiga.

NOTA DE TAST

Color ambré

Aromàticament trobem la pell de taronja, fruits secs com l’ametlla, també notes de caramel i mel.

En boca tenim volum i dolçor amb un final fresc marcat per l’acidesa..

Premsa: segons la Guía Parker, l’anyada de l’Essència dolça 2019 va obtenir 94 punts.

VOLS SABER AMB QUÈ MARIDAR AQUESTS VINS?

Us deixem aquí l’enllaç per tal que pugueu esbrinar amb què podeu maridar i degustar aquests vins tan especials!

LLOCS D’INTERÈS

  • Aquí trobareu més informació sobre la tècnica d’elaboració dels vins Blancs de Noirs!
  • Com es fa un vi dolç? Entreu en aquest enllaç per saber quines tècniques són les més utilitzades per elaborar els vins dolços!
Desplaça cap amunt